2018. "БЕОГРАД - ЊУ ДЕЛХИ, седамдесет година дипломатских односа"
Data/Images/aj_9_izl53_nasl_kat_m_no1.jpg

Место и датум отварања изложбе: Aрхив Југославије, Београд, 16. октобар 2018.
Изложбу отворио: Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова Републике Србије
Организација: Архив Југославије, Амбасада Републике Индије у Београду и Дипломатски архив Министарства спољних послова Републике Србије
Aутори изложбе: Ранка Рађеновић и Мирослава Медаковић 
Информативно средство: каталог Преузмите каталог у pdf формату (4 МB), плакат

Изложбу архивских докумената Београд-Њу Делхи, седамдесет  година дипломатских односа приредио је Архив Југославије, поводом обележавања 70 година од успостављања дипломатских односа две земље. Изложба је плод сарадње са Амбасадом Републике Индије у Београду и Дипломатским архивом Министарства спољних послова Републике Србије. На отварању изложбе, 16. октобра 2018. године, у присуству гостију, представника дипломатског кора у Републици Србији, научних и културних радника, присутне је поздравио др Милан Терзић, директор Архива Југославије. Поздравним речима присутнима се обратио Њ. Е. господин Субрата Батачарџи, амбасадор Републике Индије, а у име Министарства спољних послова Републике Србије говорио је господин Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова Републике Србије, који је уједно и званично отворио изложбу.
Изложба, коју су приредиле Ранка Рађеновић и Мирослава Медаковић, садржи више од 120 докумената и фотографија и прати је тројезични каталог на српском, енглеском и хинди језику. Приказани документи говоре о успостављању првих дипломатских контаката између две државе и размени посета њихових лидера. Из докумената се види да две земље повезује сличан прилаз већини кључних међународних проблема. Последњих година повећано је интересовање обеју страна за унапређењем свих видова политичке, економске и културне сарадње.
Документи и фотографије приказани на изложби налазе се у фондовима и збиркама Архива Југославије и Дипломатског архива Министарства спољних послова.
Изложба ће бити отворена до 26. октобра 2018, сваког радног дана (понедељак-петак), од 10 до 16 часова.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ОТВАРАЊА ИЗЛОЖБЕ У БЕОГРАДУ

Data/Images/izl_in_2018_1m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_2m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_3m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_4m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_5m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_6m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_7m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_8m.jpg

Data/Images/izl_in_2018_9m.jpg

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS