Плакете, повеље, одликовања, захвалнице

БЕОГРАД, 26. ФЕБРУАР 2019.

Data/Images/zahv_ulus_2019_m.jpg

Удружење ликовних уметника Србије захвалило се Архиву Југославије на сарадњи приликом припреме изложбе Историјски моменти из живота Уметничког павиљона "Цвијта Зузорић" 1928-1945.

БЕОГРАД, 14. АПРИЛ 2016.

Data/Images/beocug01m.jpg

ИЗВАНРЕДНИ ЗЛАТНИ БЕОЧУГ ДОДЕЉЕН АРХИВУ ЈУГОСЛАВИЈЕ

Архив Југославије награђен је, за трајни допринос култури Београда, Изванредним златним беочугом за 2015. годину, највишим годишњим признањем Културно – просветне заједнице Београда.
Свечаност је одржана 14. априла 2016. године на Великој сцени Народног позоришта. Признање је примио Миладин Милошевић, в.д. директора Архива Југославије.

ЏАКАРТА, 26. МАЈ 2015.
Национални архив Индонезије доделио је највише признање историчарима проф. др Љубодрагу Димићу са Филозофског факултета у Београду, др Александру Раковићу, научном сараднику у Институту за новију историју Србије и Миладину Милошевићу, в.д. директора Архива Југославије за "изванредну посвећеност заштити, чувању, истраживању и објављивању дипломатске архивске грађе", за зборник докумената на српском и енглеском језику "Југославија – Индонезија 1945-1967: истраживања и документа".

БЕОГРАД, 15. ДЕЦЕМБАР 2014.


Data/Images/pros_as_2014_1m.jpg

"Златна архива" из Фондације Александра Арнаутовића додељују се заслужном појединцу и архивској установи. Комисија за доделу награда Архива Србије доделила је "Златну архиву" за допринос архивској струци за 2014. годину Митру Тодоровићу, архивском саветнику у Архиву Југославије. Нашем колеги додељена је скулптура "Минијатура Архива Србије" рад вајара Зорана Ивановића и повеља, 15. децембра 2014.

БЕОГРАД, 13. ДЕЦЕМБАР 2013.
На свечаности поводом Дана архива у Србији и 115 година од оснивања Архива Србије, 13. децембра 2013. године, уручена је годишња награда "Задужбине Ђурђа, Данице и Јованке Јеленић" и две равноправне награде "Златна архива" фонда Александра Арнаутовића "...врсном и изузетно заслужном истакнутом архивисти" – Миладину Милошевићу, в..д. директору Архива Југославије и Нади Петровић, начелнику Одељења за информисање, објављивање архивске грађе и међународну сарадњу.

БЕОГРАД, 6. ЈУН 2013.

Амбасадорка Републике Кубе у Србији  уручила је Архиву Југославије признање за рад на реализацији изложбе "БЕОГРАД - ХАВАНА 70 година од успостављања дипломатских односа".

Data/Images/kuba_2013_07m.jpg

БАЊАЛУКА, 19. АПРИЛ 2013.

На свечаној академији "60 година Архива Републике Српске", у Банском двору, у присуству бројних државних званичника, Архив Републике Српске доделио је Захвалницу Архиву Југославије "за сарадњу на очувању и заштити архивске грађе и историјског памћења". Захвалницу је примио в. д. директор Архива Југославије Миладин Милошевић.

Data/Images/aj_1_zahbl_2013_1m.jpg

ПРОКУПЉЕ, 8. ОКТОБАР 2012.

Поводом стогодишњице обележавања формирања Другог пешадијског пука првог позива "Књаз Михаило" - Гвоздени пук, једне од најелитнијих војних јединица у историји Србије, Општина Прокупље доделила је Архиву Југославије Плакету у знак признања за чување извора који говоре о Гвозденом пуку. Плакета је уручена Миладину Милошевићу, в.д. директора Архива Југославије, у Народном музеју Топлице у Прокупљу, на дан централне прославе 8. октобра 2012. године.

БЕОГРАД, 5. ОКТОБАР 2012.

Поводом дана Филолошког факултета Архиву Југославије додељена је Повеља захвалности за изузетан допринос и сарадњу у чувању и неговању српске културне баштине. Повеља је уручена Миладину Милошевићу, в.д. директора Архива Југославије, 5. октобра 2012. године.

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS