Drugi o nama

Pišite nam - Vaš utisak


Istraživači


20.05.2020. Dr Ričard Mils (Richard Mills) se zahvaljuje na pomoći koju su mu zaposleni pružili tokom istraživanja arhivske građe u čitaonici Arhiva: ...Bez izuzetka, vaši stručnjaci su mnogo pomogli...oni savršeno znaju sadržaj fondova... Data/Images/icon_pdf.gif

17.05.2019. Boris Kukić (doktorand na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, najava posete Arhivu): ...Svaka čast kako imate lijepo uređenu stranicu za korisnike i uopće za pretraživanje građe, kod nas u Hrvatskoj je još sve tek u povojima. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav. Data/Images/icon_pdf.gif

13.08.2013. Jelena Lilić (postdiplomac, nakon boravka u Arhivu): Poštovani,  Zovem se Jelena Lilić. Na postdiplomskim sam studijama u Upsali. Pišem master tezu i bila sam kod Vas u arhivu pre mesec dana. Htela sam samo da Vam se mnogo zahvalim. Ni u jednom arhivu nisam naišla na takvu ljubaznost i pomoć kao kod Vas. Uživala sam dok sam radila. Hvala. Srdačan pozdrav.

01.04.2009. Mr Hrvoje Klasić (Filozofski fakultet u Zagrebu): Poštovani gospodine direktore, Ovom prilikom želim Vama i Vašim djelatnicima čestitati na novoj web stranici Arhiva.
Do sad je rad u Arhivu Jugoslavije, za mene kao istraživača iz Hrvatske, bio više nego ugodan i koristan. Vjerujem da će s ovim novitetima suradnja nastaviti i produbiti...

11.03.2009. Ranko Savić (nakon boravka u Arhivu): Došao sam sa teškim zadatkom u Arhiv, trebala mi je  građa za koju nisam ni znao da li se nalazi u vašoj kući… Dočekali su me: službeni i uljudni dežurni radnici na kapiji, uređen krug, besprekorno čiste prostorije, besprekorno čisti i opremljeni toaleti, profesionalni i vrlo ljubazni radnici u čitaonici koji su sve učinili da mi pomognu, iako nisu znali da smo kolege.
Poštovani direktore verujem da imate mnogo problema i verujem da ćete ih rešiti jer imate sjajan kolektiv. Tridest godina sam rukovodilac službe obezbeđenja i održavanja u Narodnom muzeju, voleo bih da sam ih proveo u vašem kolektivu...

Šaban Zahirović (direktor Arhiva BiH): Želim se iskreno zahvaliti na susretljivosti, ljudskoj toplini i profesionalnom odnosu prema ljudima koji dolaze radi obavljanja istraživanja arhivske građe u Arhivu Jugoslavije (Srbije i Crne Gore). Uvijek su impresije drage i boravak ostaje zapamćen. Tako je bilo i za vrijeme prošlog dolaska Dušana Vržine i Andreja Rodinisa...

Dr Stjepan Ćosić (direktor Hrvatskog državnog arhiva): Iskreno zahvaljujem na susretljivosti i pomoći koja je pružena našoj zaposlenici Rajki Bućin, arhivskoj savjetnici Hrvatskog državnog arhiva, koja je protekli tjedan boravila u Arhivu Srbije i Crne Gore radi istraživanja gradiva Državne komisije za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača...

Išpanović Ištvan (nakon realizacije zahteva upućenog elektronskom poštom): Poštovani gosp. Direktore! Vama i Vašim saradnicima se zahvaljujem na dostavljenim dokumentima. Prijatno sam iznenađen koliko ste bili ljubazni i ekspeditivni povodom moje molbe.

Iz knjige utisaka


Povodom izložbe Aleksandar I - kralj Jugoslavije 1918-1934 u knjigu utisaka Vladimir Trajković (sa Kosova) je zapisao: "Izvanredan utisak na sve što je izloženo. Ovde treba više puta doći i detaljnije razgledati ovako lepo urađenu izložbu".
Mirko Marić iz Beograda je naveo: "Impresioniran sam bogatstvom izložbe, posebno originalnom arhivskom građom. Izložba mi je otkrila mnogo novih, za mene do sada nepoznatih saznanja. Moram napomenuti i srdačan i stručan odnos zaposlenih lica na izložbi".


U knjigu utisaka, povodo izložbe "Tito-Staljin", Dragan Nikolić iz Beograda napisao je: "Jugoslavija-SSSR. Ni učesnika, ni država, ali je ostala sačuvana istorija o prijateljstvu dva slovenska naroda. Sjajno!"
Bratislav Novaković, pravnik, kaže: "U predivnom ambijentu izložbene sale kustosi izložbe su pokazali zavidnu visinu svoga umeća prezentirajući raspoloživu građu na najbolji mogući način. Veoma je dobro što pored odnosa Staljin - Tito, značajan deo izložbe ukazuje na milje u kome su se ti odnosi odvijali. Očekujemo dalje napore tvoraca izložbe, prikazivanjem nedovoljno poznate građe. Možda bi sledeća izložba mogla da pođe od Titovog dosijea u Kominterni, jer moralo bi se nešto više znati o njegovoj delatnosti u borbi za sekretarski položaj ..."
Tomas iz Bosne beleži: "Ova postavka izložbe Tito - Staljin odlično je urađena. Ima se šta videti i mnoge stvari su meni lično jasnije i sada sam mnogo bolje upoznat o događajima koji su se događali u tom periodu. Hvala onome koji je ovo zamislio i postavio i mnogo toga je ovom izložbom izašlo na videlo. Ovu izložbu gledam dva puta zbog obilja raznih i zanimljivih podataka..."

© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS