Plakete, povelje, odlikovanja, zahvalnice

BEOGRAD, 26. FEBRUAR 2019.

Data/Images/zahv_ulus_2019_m.jpg

Udruženje likovnih umetnika Srbije zahvalilo se Arhivu Jugoslavije na saradnji prilikom pripreme izložbe Istorijski momenti iz života Umetničkog paviljona "Cvijta Zuzorić" 1928-1945.

BEOGRAD, 14. APRIL 2016.

Data/Images/beocug01m.jpg

IZVANREDNI ZLATNI BEOČUG DODELjEN ARHIVU JUGOSLAVIJE

Arhiv Jugoslavije nagrađen je, za trajni doprinos kulturi Beograda, Izvanrednim zlatnim beočugom za 2015. godinu, najvišim godišnjim priznanjem Kulturno – prosvetne zajednice Beograda.
Svečanost je održana 14. aprila 2016. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Priznanje je primio Miladin Milošević, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije.

DžAKARTA, 26. MAJ 2015.
Nacionalni arhiv Indonezije dodelio je najviše priznanje istoričarima prof. dr Ljubodragu Dimiću sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Aleksandru Rakoviću, naučnom saradniku u Institutu za noviju istoriju Srbije i Miladinu Miloševiću, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije za "izvanrednu posvećenost zaštiti, čuvanju, istraživanju i objavljivanju diplomatske arhivske građe", za zbornik dokumenata na srpskom i engleskom jeziku "Jugoslavija – Indonezija 1945-1967: istraživanja i dokumenta".

BEOGRAD, 15. DECEMBAR 2014.


Data/Images/pros_as_2014_1m.jpg

"Zlatna arhiva" iz Fondacije Aleksandra Arnautovića dodeljuju se zaslužnom pojedincu i arhivskoj ustanovi. Komisija za dodelu nagrada Arhiva Srbije dodelila je "Zlatnu arhivu" za doprinos arhivskoj struci za 2014. godinu Mitru Todoroviću, arhivskom savetniku u Arhivu Jugoslavije. Našem kolegi dodeljena je skulptura "Minijatura Arhiva Srbije" rad vajara Zorana Ivanovića i povelja, 15. decembra 2014.

BEOGRAD, 13. DECEMBAR 2013.
Na svečanosti povodom Dana arhiva u Srbiji i 115 godina od osnivanja Arhiva Srbije, 13. decembra 2013. godine, uručena je godišnja nagrada "Zadužbine Đurđa, Danice i Jovanke Jelenić" i dve ravnopravne nagrade "Zlatna arhiva" fonda Aleksandra Arnautovića "...vrsnom i izuzetno zaslužnom istaknutom arhivisti" – Miladinu Miloševiću, v..d. direktoru Arhiva Jugoslavije i Nadi Petrović, načelniku Odeljenja za informisanje, objavljivanje arhivske građe i međunarodnu saradnju.

BEOGRAD, 6. JUN 2013.

Ambasadorka Republike Kube u Srbiji  uručila je Arhivu Jugoslavije priznanje za rad na realizaciji izložbe "BEOGRAD - HAVANA 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa".

Data/Images/kuba_2013_07m.jpg

BANjALUKA, 19. APRIL 2013.

Na svečanoj akademiji "60 godina Arhiva Republike Srpske", u Banskom dvoru, u prisustvu brojnih državnih zvaničnika, Arhiv Republike Srpske dodelio je Zahvalnicu Arhivu Jugoslavije "za saradnju na očuvanju i zaštiti arhivske građe i istorijskog pamćenja". Zahvalnicu je primio v. d. direktor Arhiva Jugoslavije Miladin Milošević.

Data/Images/aj_1_zahbl_2013_1m.jpg

PROKUPLjE, 8. OKTOBAR 2012.

Povodom stogodišnjice obeležavanja formiranja Drugog pešadijskog puka prvog poziva "Knjaz Mihailo" - Gvozdeni puk, jedne od najelitnijih vojnih jedinica u istoriji Srbije, Opština Prokuplje dodelila je Arhivu Jugoslavije Plaketu u znak priznanja za čuvanje izvora koji govore o Gvozdenom puku. Plaketa je uručena Miladinu Miloševiću, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije, u Narodnom muzeju Toplice u Prokuplju, na dan centralne proslave 8. oktobra 2012. godine.

BEOGRAD, 5. OKTOBAR 2012.

Povodom dana Filološkog fakulteta Arhivu Jugoslavije dodeljena je Povelja zahvalnosti za izuzetan doprinos i saradnju u čuvanju i negovanju srpske kulturne baštine. Povelja je uručena Miladinu Miloševiću, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije, 5. oktobra 2012. godine.

© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS