Otpravnik poslova Ambasade Kraljevine Danske posetio Arhiv Jugoslavije

Otpravnik poslova Ambasade Kraljevine Danske posetio Arhiv Jugoslavije 14. decembra 2016. godine. Do posete Arhivu Jugoslavije došlo je na molbu Ambasade Danske. Šef danske misije, gospodin Hansen, želeo je razgovor povodom 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kraljevine Srbije i Kraljevine Danske (1917 – 2017). Izneo je ideju da se sledeće godine obeleži stogodišnjica ovog događaja.
Domaćin uvaženom gostu, v.d. direktora Arhiva Miladin Milošević, podržao je inicijativu, istakavši da Arhiv Jugoslavije u svojim fondovima čuva dokumenta od stvaranja jugoslovenske države 1918. godine, a među njima i ona koja svedoče o odnosima između Jugoslavije i Danske. Izrazio je spremnost za saradnju u oblasti arhiva, ukoliko  želja postoji i sa danske strane. Otpravnik poslova je obećao da će kontaktirati Državni arhiv u Kopenhagenu i da će ga uputiti na saradnju sa Arhivom Jugoslavije.
U daljem toku razgovora, gost je upoznat sa istorijatom i radom Arhiva Jugoslavije, bogatstvom fondova koje čuva, obrađuje i daje na korišćenje, o saradnji sa drugim arhivima, publikovanju dokumenata, izložbama koje priređuje i sl..

Data/Images/pos_14122016_1m.jpg

Data/Images/pos_14122016_2m.jpg

Data/Images/pos_14122016_3m.jpg

© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS