Ноћ музеја 2009 у Архиву Југославије

Ноћ Музеја 2009И ове године Архив Југославије отворио је своја врата бројним посетиоцима манифестације Ноћ музеја. У времену од 18 до 02 часа 16. i 17. маја 2009. Архив је посетило око 600 поклоника музеја и галерија. Прелепа и ведра ноћ измамила је бројне љубитеље музеја и галеријских простора. Зоном Ф у којој се налази Архив колоне младих људи ишле су од једне до друге галерије.

Највеће интересовање изазвала је поставка Историјске карте Југославије. Старији посетиоци највише су се задржавали пред документима изложбе Југославија у међународним односима 1918–1992. Многи посетиоци су у Ноћи музеја први пут ушли у зграду Архива, па су их интересовали историјат здања, рад Архива и његова културна баштина. Уз пројекције историјских филмова и одабрану музику наши гости су те ноћи могли да обогате знање о прошлости ових простора и проведу лепе тренутке у дружењу и разговорима са људима запосленим у Архиву.

Манифестација Ноћ музеја из године у годину бележи све већу посећеност и привлачи пажњу и интересовање људи бројним садржајима које нуди. Ове године пола милиона људи у Србији били су део ове манифестације. Архив Југославије, сада историјски архив државе које више нема, из ризнице своје грађе заиста може да понуди аутентичне и атрактивне садржаје којима ће на достојан начин представити своје збирке и посетиоцима понудити ноћ за памћење.

Била је то – у Европи и код нас – ноћ музеја и архива, али и ноћ њиховог  значаја у савременом друштву и животу модерног човека, ускраћеног за историјско сећање и историјску перспективу

Data/Images/nm09_03_s.jpg

Data/Images/nm09_04_s.jpg

Data/Images/nm09_05_s.jpg

Data/Images/nm09_02_s.jpg

Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS